Károli Gáspár nyomdokain

A Barabási Református Egyházközség közel 70 fővel indult el 2016. augusztus 27-én a reggeli órákban, hogy ellátogasson Vizsoly és Gönc környékére.

Az előttünk álló 2017-es esztendő a Reformáció 500. évfordulójának állít majd emléket.

Ez adta az ötletet, hogy látogassunk el és tekintsük meg a Vizsolyban található, első magyar nyelvre lefordított Bibliát. Az idegenvezetőnek köszönhetően sok információval gazdagodhattak gyülekezeti tagjaink, többek között hallhattunk Vizsoly középkorban betöltött fontos szerepéről, a falon található freskókról, a templom építésének fázisairól.

Kipróbálhattunk egy 16. sz-i korhű nyomdagépet is. Gyülekezeti tagjaink örültek, hogy magunkkal hozhattuk emlékül a Vizsolyi Biblia első oldalát, amely egy klisé segítségével került kinyomtatásra

Ezután következett a Gönci Református Templom és Károli Gáspár Múzeum és Biblia kiállítás meglátogatása.

Nagy élményt jelentett a bemutatott tárgyak megtekintésén túl a virtuális, interaktív kiállítás, ahol sok érdekes és izgalmas feladat jelentett kihívást számunkra.Az utunkat Telkibányán zártuk, egy hangulatos ebéddel.

Nagyon jó volt látni azokat az állomásokat, amelyek fontos szerepet töltöttek be abban, hogy saját anyanyelvünkön olvashassuk a Szentírást.

Pálné Kocsis Zsuzsanna
református lelkipásztor

cam03148 cam03149 cam03150 cam03168