Evangelizációs gyermekhét Barabásban

2016. augusztus első hetében rendeztük meg immár negyedik alkalommal Evangelizációs gyermekhetünket.

Ennek egy célja volt: közelebb vinni a gyermekekhez a Biblia világát és azt az örömhírt, amely ebből árad.

Ezek az alkalmak jó lehetőségek arra, hogy a településen lévő gyermekeket összefogjuk. Sőt a határon túlról is érkeztek vendéggyerekek, így egy igazi nagy közösségben ismerkedhettünk meg egymással. Sajnos, hiába kis lélekszámú a településünk, ilyenkor mutatkozik meg, hogy sok gyerek alig ismei egymást, mert évközben nem találkoznak. Sajátos egyházközségünk és a település helyzete, hisz az itt lakó gyermekek 5 környékbeli település iskolájába járnak.

A foglalkozások minden délelőtt a templomban áhítattal, énektanulással, bibliai történet tanulásával kezdődtek. A hét témája: Ki az, aki nem fél? Dániel történetén keresztül megtanulhattuk, hogy az igazi bátorság és vagányság nem minden, mert sokszor így is eluralkodhat rajtunk a félelem. Az Istenben bízó embert nem a félelmei irányítják, korlátozzák, hanem mindig és minden körülmények között bele tud helyezkedni Isten akaratába. Aztán kézművesedtünk, a parókia udvar pedig helyet adott a játékra, az önfeledt kikapcsolódásra.

Jó volt megtapasztalni, hogy ezekre az alkalmakra is volt vágyakozásuk, nemcsak a közel 40 gyermekeknek, hanem a felnőtteknek is.

A hét családi délutánnal záródott. Közel 90 ember zsongta be a parókia udvarát, újszülöttől egészen 80 éves korig. Igazi közösségteremtő ereje volt ennek is.

Igazi vonzerővel bírt az is, hogy egy közös éjszakai sátortáborozással zártuk az alkalmat a parókia udvaron.

Felejthetetlen hét, felejthetetlen élmények, és a legfontosabb az evangéliumi örömüzenet. Reméljük, hogy jövőre is hasonlóban lesz részünk!

Pálné Kocsis Zsuzsanna
református lelkipásztor

CAM02969 CAM02977 CAM03025 CAM03058